Healing

Wat is healing?

Healing is een alternatieve geneeswijze waarbij, door middel van de handen van de behandelaar, energie wordt doorgegeven. Dit wordt ook wel handopleggingen genoemd. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de universele energie die zich overal om ons heen en ook in ons bevindt. Een behandeling met deze energie heeft een positief effect op de lichamelijke en geestelijke gezondheid van de ontvanger, omdat tekorten worden aangevuld en overschotten worden afgevoerd. Het helpt het lichaam weer in balans te komen en het zelfgenezend vermogen weer op gang te brengen.

De term alternatieve geneeswijze is enigszins misleidend. Er bestaat namelijk geen wetenschappelijke onderbouwing voor healing. Hoewel healing geen geneeskunde op zich is, kan healing goed worden ingezet ter ondersteuning van de reguliere geneeskunde. Ook wordt healing geregeld ingezet bij klachten welke met reguliere geneeskunde niet verholpen kunnen worden. Maar het is vooral een manier om te werken aan het welzijn en welbevinden in het menselijk lichaam.

Tijdens de behandeling ben je volledig bij bewustzijn. Daardoor kan het zijn dat die zeurende hoofdpijn spontaan verdwijnt, het spastische spiertje in je slaap eindelijk ontspant en de genezing van je koortslip wordt versneld. Maar healing ontvangen is vooral een uitstekende manier om even te ontspannen en tot rust te komen. Even helemaal zen. Een welkome afwisseling in ons vluchtige bestaan!

Wat is Reiki?

Reiki is een healing methode waarbij de behandelaar de universele energie kanaliseert en doorgeeft aan de ontvanger. Bij Reiki zijn alle behandelingen hetzelfde qua opbouw, handposities en tijdsduur per positie. Ook maakt Reiki gebruik van symbolen die de energie extra bekrachtigen en is het mogelijk om een behandeling op afstand te ontvangen.

Zelf ben ik ingewijd in de eerste graad van Reiki. Als basis voor mijn behandeling maak ik gebruik van de technieken uit de Reiki methode. Deze vul ik aan met technieken die ik tijdens andere cursussen en trainingen heb geleerd. Ik geloof in de kracht van het individu met zijn specifieke wensen en behoeftes. Door de handposities en tijdsduur per positie op intuïtie te bepalen, is een grote mate van maatwerk mogelijk.
Zie ook de Wikipedia pagina over Reiki


De behandeling

Een standaard behandeling duurt ongeveer 30-45 minuten. Voor de behandeling lopen we een korte vragenlijst door om te bepalen welke klachten er zijn. Daarna mag je plaatsnemen op de behandeltafel. Hiervoor kun je je kleding aanlaten. De behandeling begint altijd liggend op de rug. Meestal leg ik eerst mijn handen op de borstkas en werk ik naar beneden richting de voeten. Daarna vraag ik je om je om te draaien. Ook de rugzijde wordt van boven naar beneden behandeld. De posities van de handen en hoe lang ik deze aanhoud is afhankelijk van de klachten en wat mijn intuïtie ingeeft. Dit verschilt daarom per behandeling.

Bijzonderheden die ik tijdens de behandeling tegenkom, maak ik direct kenbaar zodat we samen kunnen kijken of ik hier iets aan kan doen. En als er iets tijdens de behandeling niet prettig voelt, bijvoorbeeld een trekkend gevoel in een been dat opeens ontstaat, meld dit dan direct. Deze informatie is zeer relevant voor de behandeling.

Na de behandeling zijn mensen vaak erg ontspannen en in een staat van ‘lager bewustzijn’. Het is zeer belangrijk om niet direct te vertrekken, omdat deelname aan het verkeer in deze staat gevaarlijk kan zijn. Onder het genot van een kopje koffie of thee kun je in de praktijkruimte even rustig bijkomen. Bovendien hoor ik altijd graag hoe je de behandeling hebt ervaren!

Het is raadzaam de rest van de dag rustig aan te doen, veel water te drinken en gezond te eten. Als je direct na de behandeling een vergadering hebt of ’s avonds zwaar gaat dineren, doet dat een deel van de behandeling teniet. Dus een dagje vrijmaken om even bewust te leven is zeer aan te bevelen!

Graag hoor ik na ongeveer een week hoe het met je gaat, of je goed slaapt en in hoeverre je baat heb gehad bij de behandeling.

Soorten behandelingen

De Ontwaking biedt twee soorten behandelingen aan: de standaard behandeling en de uitgebreide behandeling. De standaard behandeling duurt ongeveer drie kwartier en is voor iedereen geschikt. De uitgebreide behandeling duurt tot twee keer zo lang en is geschikt voor mensen die ernstigere klachten hebben of gewoon graag langer van de behandeling willen genieten.


Tarieven

Voor de actuele tarieven kijk je op de tarieven pagina.


Veelgestelde vragen

 

> Voor wie is Healing geschikt?

Healing is geschikt voor iedereen. Zelfs mensen die geen klachten hebben kunnen baat hebben bij healing. Het diepe gevoel van ontspanning is voor iedereen prettig om te ervaren.

> Welke kleding moet ik dragen? Of moet ik kleding uit doen?

Tijdens de gehele behandeling houd je je kleding aan. Het dragen van een comfortabele, lange broek, een shirt met korte of lange mouwen en sokken werkt het fijnst. Wel kan ik je vragen om je vest uit te trekken. Ik heb altijd dekens bij de hand zodat je het tijdens de behandeling nooit koud zult hebben. Omdat de voeten een vast onderdeel van de behandeling zijn, moeten de schoenen tijdens de behandeling uit. Indien gewenst, kun je je in de praktijkruimte omkleden.

> Ik heb moeite met het liggen op mijn rug/buik/zij. Kan ik wel behandeld worden?

Tijdens de behandeling lig je op je rug en je buik. Er is een uitsparing voor je gezicht. Mijn behandeltafel is verstelbaar en ik heb diverse attributen om het je zo comfortabel mogelijk te maken. Je hoeft dus niet geheel plat te liggen. Waar nodig kan ik de behandeling aanpassen. Zo kunnen bijvoorbeeld (hoog) zwangere vrouwen enkel liggend op de rug behandeld worden.

> Is het erg als ik tijdens de behandeling in slaap val?

Het komt vaak voor dat mensen tijdens de behandeling in slaap vallen. De behandeling kan erg ontspannend werken. Vermoeidheid door een druk bestaan en weinig slaap helpen ook niet mee. Het is niet erg om in slaap te vallen, maar wakker blijven is beter. Wanneer je slaapt is het niet mogelijk om gewaarwordingen te delen en kan ik minder maatwerk aan de behandeling toevoegen. De behandeling wordt zo minder effectief.

> Kan ik een behandeling met een consult combineren?

Geregeld komt het voor dat mensen graag én-én willen. Dat kan natuurlijk! Maar ook als je twijfelt of je nou beter een consult of een healing behandeling kan doen, kun je beide boeken. Dan kijken we tijdens onze afspraak naar wat we in jouw specifieke situatie het beste kunnen doen.