Over Mij

Portretfoto Nadine van Brederode - De Ontwaking.nl
Nadine van Brederode
De Ontwaking.nl

Mijn naam is Nadine van Brederode en ik ben heldervoelend. Dit zet ik in om anderen te helpen ontdekken wat hen drijft, wat hun talenten zijn en hoe zij obstakels die ze tegen komen het beste kunnen tackelen. Ik wil ze graag leren dat het helemaal niet erg is om vast te lopen, je anders te voelen dan anderen en niet te weten hoe je verder moet. Graag laat ik deze mensen zien welke les of lessen ze kunnen trekken uit wat hen op dat moment blokkeert. Pas als je weet wat er is, kan je er van leren en verder op je levenspad; de weg van het gelukkige leven!

Mijn spirituele achtergrond

De reden dat ik graag mensen wil helpen is dat ik zelf als tiener hele nare ervaringen heb gehad met voelen en spiritualiteit. Ik lag nachten achter elkaar wakker in bed omdat ik buiten mijzelf, buiten wat ik kende zo’n grote onzichtbare en ontastbare wereld voelde die ik niet begreep, dat ik er heel erg bang voor was. Gelukkig kwam er een medium op mijn pad die mij heeft geleerd dat die wereld helemaal niet eng is, maar juist heel erg mooi! Dat voelen een talent is waar je ook andere mee kan helpen. Ik wil graag een onderdeel zijn van de brug tussen de wisseling van generaties, en anderen helpen zoals dat medium en diverse andere coaches er voor mij geweest zijn toen ik ze nodig had.

Mijn opleidingstraject

Sinds mijn tiener jaren heb ik diverse trainingen, opleidingen en workshops gevolgd, en ben ik ook vele andere manieren van persoonlijke verrijking ondergaan. Deze brengen bij op het gebied van spiritualiteit, vaardigheden als coach maar vooral ook als mens tot wie ik vandaag de dag ben. Onderstaand overzicht is bedoelt om een korte impressie te geven van wie en wat er zoals voorbij is gekomen in de bijna 15 jaar dat ik me nu op deze weg bevind. Deze lijst zal nooit ophouden met groeien omdat ik er van overtuigd ben dat je als leerling, leraar, maar vooral als mens, nooit uitgegroeid kan zijn.

 • Pachamama Holistisch Praktijk (Dulce Maria) – Regressie & Rebirthingtherapie | Sjamanic Retreat & drumsessies | Training “Intuïtieve ontwikkeling & Bewustwording” lvl 1 – Capelle a/d IJssel
 • Meike van de Linde – Zangles – Maarssen
 • Energierijker – Ontdekkingsbeurs – Maarssen
 • in-Ki Yoga – Yogales | Workshop “Detox” – Maarssen
 • Counseling Midden Nederland (Fanny Doude van Troostwijk) – Cursus “Mindfull Loslaten” – Maarssen
 • Kommaarop.nu (Leanne Steeghs) – Workshop “De vrouw die je bent” – Amsterdam
 • Stream (Jane Coerts) – Familieopstellingen – Utrecht
 • Venus Constellations (Muriel Venus) – Coaching – Utrecht
 • Dionne Hogen – Coaching | Training “Op je intuïtie vertrouwen” – Almere
 • Groei! (Madelon Dik) – 6 maanden training voor ZZPers – Muiden
 • Nederlof Centrum – Reiki 1e graad – Amsterdam
 • De Vliegende Vis (Francisca Hoek – van Soelen) – Cursussen “Mediumschap” lvl 1 t/m 3 – Almere
 • Ontdek Jezelf (Luc van Esch) – Coaching | Cursus “Mindfullness” – Vleuten
 • De Yogapoort (Marcelle de la Porte) – Yogales – Zaandam
 • Paraview – Spirituele beurs – Zaandam
 • Ivonne Rootlieb – Cursus “Intuïtieve ontwikkeling” 1 en 2 | Workshops “Tarot” en “Magnetiseren” – Landsmeer

Wie kan ik helpen?

De meeste mensen die ik tegen kom zijn op de een of andere manier zo ver van hun levenspad afgewandeld, dat ze moeite hebben deze terug te vinden. Het voelt dan alsof alles moet, je geen tijd hebt voor jezelf, niets goed lijkt te gaan en er eigenlijk helemaal geen ruimte meer is voor genieten van al het moois het leven te bieden heeft. Eigenlijk zijn ze niet zichzelf of hun pad kwijt geraakt, maar het vermogen naar hun eigen lichaam en intuïtie te luisteren. En dat is niet gek in een snelle wereld waarin we moeten oppassen dat we niet geleefd worden!

Daarnaast kom ik regelmatig mensen tegen die vragen hebben als waarom ze nu voor de 3e keer op hetzelfde adres in een andere stad wonen, wat je moet zeggen tegen een kind wat bang is in het donker en niet kan slapen omdat ‘opa steeds langs komt’, wat de reden is van een fysieke klacht die medisch gezien niet mogelijk is, waarom hun kind nog steeds in bed plast, en wat er nog meer is buiten wat we met wetenschap denken te weten. Mensen met vragen over of misschien wel angst voor het onbekende.

Al deze mensen wil ik graag helpen. Door samen te werken kunnen we de antwoorden vinden.

Werkwijze

Afhankelijk van de vraag, kunnen we op een aantal verschillende manieren te werk gaan.

We kunnen bijvoorbeeld een aantal individuele gesprekken aan gaan om tot de kern van de vraag of het probleem komen. De weg naar de kern is lastig en soms zelfs pijnlijk. Maar eenmaal daar komen de antwoorden vaak vanzelf. Op die manier kan je echt loslaten wat al die tijd dwars zat! Deze individuele gesprekken kunnen op diverse manieren plaats vinden; in persoon bij mij thuis of op locatie, via video chat over Skype, telefonisch of via mail.

Ook kan ik lichamelijke onbalans helpen herstellen door middel van healing. Soms geef ik dit in combinatie met gesprekken. Ik geloof er namelijk in dat dat fysieke problemen veelal veroorzaakt worden door geestelijke onbalans. Als de oorzaak van het fysieke probleem in de geest ligt, zal je bij de geest moeten beginnen. Ik sta voor kwaliteit. Symptoombestrijding hoort daar alleen bij als er geen andere mogelijkheid is.

Verder bied ik ook enkele workshops aan. Ook ben ik bezig trainingen en en ervaringsavonden op te zetten. Hierbij staat telkens een ander (spiritueel) thema centraal. Alles draait om het in een veilige omgeving opdoen van ervaring, ervaring te delen en vooral te leren VOELEN! Zo blijf je in de huidige maatschappij in contact met jezelf, waardoor je minder afdwaalt en een gelukkig leven kan leiden.